Valmistamme laadukkaita ja istuvia työasuja jokaiseen tarpeeseenne.

  Eettiset ja ekologiset arvomme

  Yrityksemme tuotekehityksen keskiössä ovat pitkä elinkaari ja huoltamisen energiatehokkuus. Pitkään kestävä ja mahdollisimman alhaisessa pesulämpötilassa huollettava tuote tukee kestävän kehityksen tavoitettamme.


  Toiminnastamme

  ATS - Ammattityökalut Oy on vuonna 1992 perustettu pääasiassa työvaatteiden ja EN-standardoitujen suoja-asujen suunnitteluun, valmistukseen ja myyntiin erikoistunut yritys. Oma tuotemerkkimme on ATEX WORKWEAR. Toimimme myös maahantuojana suojavaatteille- ja asusteille. Ammattiasujen lisäksi yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat turvakengät, työkalut ja seuratuotteet.

  Yrityksen tuotekehityksen keskiössä ovat pitkä elinkaari ja huoltamisen energiatehokkuus.

  Pitkään kestävä ja mahdollisimman alhaisessa pesulämpötilassa huollettava tuote tukee kestävän kehityksen tavoitettamme.

  Vaatteen elinkaari muodostuu kuidun puhdistuksesta, langaksi kehruusta, kankaan kutomisesta tai neulomisesta, kankaan viimeistelystä, kankaan leikkaamisesta, vaatteeksi ompelusta sekä tuotteen merkitsemisestä esim. painamisesta, asiakkaalle toimittamisesta, käytöstä, huollosta ja lopulta uudelleen käytöstä tai käytöstä poistosta. Tuotteen huoltamisella on huomattava merkitys ympäristövaikutuksiin. ATS – Ammattityökalut Oy:n toiminta oman tuotemerkin kohdalla alkaa valmiin materiaalin ostamisesta ja valmistuksen sekä varastoinnin jälkeen päättyy asiakkaalle toimittamiseen. Sopimuksesta myös huollamme tuotteet sekä järjestämme käytöstä poiston.

  Tuotteen elinkaari kaaviona:


  Käyttämiämme kuituja ovat puuvilla ja polyesteri. Suurin osa tuotteistamme koostuu näiden kuitujen sekoituksesta sekä erilaisista pintakäsittelyistä. Jos verrataan akryylia, viskoosia, polyesteria, puuvillaa ja villaa kuitujen tuottamiseen kuluvien vesi- ja energiavarantojen suhteen, kuluttaa keinokasteltu puuvilla vettä eniten ja polyesteri vähiten. Energian kulutuksen suhteen polyesteri sijoittuu listan puoleen väliin ja puuvilla heti sen alapuolelle. Paras vaihtoehto riippuukin aina käyttötarkoituksesta. Kaikki käyttämämme materiaalit ovat Öko Tex- sertifioituja. Materiaalivalintojamme normien mukaisissa suojavaatteissa määrittävät EN standardien vaatimukset.

  Tuotteemme valmistetaan joko omilla työvaatetehtailla Virossa ja Liettuassa tai teetätetään alihankintana Euroopassa ja Aasiassa. Käyttämissämme ompelimoissa tuotteet valmistetaan turvallisissa, oikeudenmukaisissa, lainmukaisissa ja inhimillisissä olosuhteissa. Tehtailla noudatetaan ILO:n perussopimusten sekä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen määräyksiä tuotteiden valmistuksessa. 

  Yrityksemme kuuluu Suomen Työturvallisuuden Liittoon ( STYL ), jonka työvaatetyöryhmässä istuu edustajamme. STYL on puolestaan Euroopan Työturvallisuusjärjestö ESF:n jäsen.

  Kuljetusmatkojen vähentämiseksi Euroopassa valmistettavat tuotteet ommellaan normien mukaisista eurooppalaisista materiaaleista ja tarvikkeista ja Aasiassa valmistettavat tuotteet normien mukaisista paikallisesti hankittavista materiaaleista ja tarvikkeista. Tuotteemme kuljetetaan Euroopan sisällä yhteiskuljetusten mukana kuorma-autorahtina, kun taas Aasiasta toimitukset kulkevat laiva- ja junarahteina.

  Ympäristötehokkaiden ratkaisuiden edistäminen ja ympäristöarvojen kunnioittaminen kuuluvat yrityksen perusarvoihin. Yritystoiminnan aiheuttamien ympäristövaikutusten kartoittaminen ja keinojen etsiminen niiden vähentämiseksi on nostettu erityisen tarkastelun kohteeksi. Uudet toimitilamme on rakennettu energiatehokkaaksi, konkreettisista toimista suurin on kuitenkin tuotannon siirtäminen enenevässä määrin Aasiasta Eurooppaan.

  Suurimmalta osin työ - ja suojavaatteemme kuuluvat käytön jälkeen hävitettäväksi sekajätteenä. Oma Porvoon pisteemme sekajäte poltetaan Vantaan Energian jätevoimalassa tai Kotkan Energian hyötyvoimalaitoksessa. Tehtaittemme leikkuujäte toimitetaan paikallisille voimalaitoksille. Sekajätteestä tuotetaan kaukolämpöä ja sähköä. Kaatopaikkajätettä ei tuotteistamme muodostu.

  Edustamiemme kertakäyttöisten suojahaalareiden hävitys kuuluu vaarallisiin jätteisiin, mikäli niillä on käsitelty vaarallisia kemikaaleja tai asbestia. Muussa tapauksessa nekin kelpaavat sekajätteeksi.

  Puhtaan, ehjän tai käyttämättömän tuotteen voi kierrättää uusiokäyttöön, teknisten viimeistelyiden takia tuotteet eivät kelpaa lumpuksi.


   Laadunhallinnan kivijalat

  • Motivoitunut, osaava ja sitoutunut henkilöstö

  • Tehokkaat toimintaprosessit

  • Jatkuvasti kehitettävä laadunhallintajärjestelmä

  • Tehokas toimitusketju

  • Pitkät toimittajasuhteet


  Ympäristöjohtaminen

  • Ympäristöasiat strategioihin sisällyttävä johto

  • Soveltuvan lainsäädännön seuraaminen ja noudattaminen

  • Logistiikkaratkaisuiden hiilijalanjäljen vähentäminen

  • Toimintaympäristömme energiatehokkuuden nostaminen 

  • Kierrätyksen ja lajittelun tehostaminen


  Lupauksemme

  ”Keskitymme energiatehokkaisiin ja pitkän elinkaaren tuotteisiin. Tavoitteemme on aikaansaada korkean laatutason kestävää kehitystä välittämällä sekä ihmisistä että ympäristöstä.”


  Porvoossa 2.maaliskuuta 2020


  Jari Toivonen

  Toimitusjohtaja


  ATS – Ammattityökalut Oy

  Raudoittajantie 16, 06450 Porvoo